Eerste winnaar giclée / fine art print bekend
Selma en Toby trekken winnaar fotoschilderij naar keuze, gratis, inclusief bezorging

winactie foto schilderij giclee fine art print trekking

Vorige week besloot ik elke maand een fotoschilderij te gaan weggeven: een topkwaliteit afdruk op hoogwaardig fine art papier, formaat 90x60cm (om mee te doen, kun je jezelf aanmelden via de pagina met winacties). Maar, dan moest eerst de techniek natuurlijk op orde zijn. Dus had ik testers nodig. Tot vrijdag 16 juli 2021 (16.00 uur) konden zij zich aanmelden. Voor hen was er een extra kans om een mooie plaat te winnen. Gisteren was de trekking: Selma en Toby maakten de eerste winnaar bekend.

HersenStrijd laat kunstwerk Stig Broeckx maken
Eervolle opdracht om fotoschilderij te maken voor verkoop tijdens Hel van de Kempen

stig broeckx hersenstrijd hel van de kempen

Stig Broeckx is een grote inspiratiebron en een toonbeeld van doorzettingsvermogen. De voormalig profrenner kwam tijdens het fietsen zwaar ten val, liep ernstig hersenletsel op, en lag zeven maanden in coma. Dat was vijf jaar geleden. Inmiddels zit Stig weer, zij het nog voorzichtig en in kleine stukken, op de fiets. Op 11 september 2021 maakt hij zijn opwachting tijdens de toertocht ‘Hel van de Kempen’ in Dessel. De inschrijfgelden gaan grotendeels naar het HersenStrijd Fonds, waarvoor Stig zelf ook geld inzamelt met zijn eigen sponsortocht. Mij werd gevraagd of ik een kunstwerk van Stig wilde maken, en te verkopen voor het HersenStrijd fonds. Wat een eervolle opdracht!

Eerste donatie voor Hersenstrijd Fonds
Matjoo! steunt onderzoek MUMC+ naar betere behandeling van hersenletsel

goede doelen hersenstrijd fonds donatie cheque

Met het creatieve werk van Matjoo! wilde ik vanaf het begin al enkele goede doelen ondersteunen. De fotografen met wie ik samenwerk mogen hun eigen goede doelen bepalen; een deel van onze gezamenlijke opbrengst doneer ik aan de projecten die zij een warm hart toedragen. Sportfotograaf George Deswijzen koos voor het Hersenstrijd Fonds, een onderzoeksproject van het MUMC+. Vandaag maakte ik mijn eerste donatie over naar dit project. Het begin is gemaakt.

Mooie review over canvas print Mathieu van der Poel
Tevreden klant uit Groot Brittanië, na maatwerk op basis van persoonlijke wensen

Mathieu van der poel 01 - Maatwerk canvas print zwarte achtergrond

Pas maakte ik een foto schilderij van Mathieu van der Poel, die in 2019 op weergaloze wijze de 54e editie van de Amstel Gold Race wint. Tac Bartlett uit Groot Brittannië wilde graag een canvas print bestellen, maar dan als een verticale afdruk, én met een zwarte achtergrond. Dat was natuurlijk een kleine moeite. Vorige week vrijdag werd het werk bij Tacc bezorgd, vandaag stuurde hij me de volgende review. Dank je wel Tacc!

F1 fotograaf Peter van Egmond aan de lijn
Gebeld met dé formule 1 fotograaf van Nederland, bekend van foto’s van Max Verstappen

Peter van Egmond, f1 fotograaf van team Red Bull Racing en coureur Max Verstappen

Afgelopen jaar maakte ik enkele foto schilderijen van Max Verstappen. Maar veel meer dan oefenen was het eigenlijk niet. Dat kon en mocht ook niet, want de foto’s had ik zonder toestemming zomaar ergens van internet geplukt. Hoe zou het zijn om met een professionele F1 fotograaf samen te werken, vroeg ik me dan ook regelmatig af. Vandaag leek mijn droom ineens een stuk dichterbij te komen: Huub Keulers introduceerde me bij Peter van Egmond, dé F1 fotograaf van Nederland.

Prints naar hoofdkantoor Jumbo Supermarkten
Tijd om met mijn digitale schilderijen op het podium te gaan staan

Afgelopen tijd maakte ik digitale schilderijen van onder andere Max Verstappen, Jeffrey Herlings, Tom Dumoulin en Sven Kramer. Ineens realiseerde ik me dat al deze topsporters gesponsord worden door Jumbo Supermarkten – of zelfs onderdeel zijn van Team Jumbo Visma. Wat een toeval! Zou ik een paar prints bestellen, en deze naar het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten in Veghel sturen?

Testprint ontvangen
Topkwaliteit proefdruk van digitaal schilderij Regen in de stad

Afgelopen weken werd ik verrast door de positieve reacties op de eerste digitale schilderijen. Ze werden vaak gedownload, en toevallig kwam ik er via Facebook achter dat ook al iemand een print van Regen in de stad had gemaakt en aan de muur gehangen. Dat ging wel heel erg snel. Misschien wel iets te snel. Hoe kon ik nu digitale schilderijen weggeven, zonder eerst zelf de kwaliteit via een testprint op ware grootte (150x50cm) te hebben gecontroleerd?