Drukwerk door Andi Smart Print Solutions
Creatief en inspirerend overleg met Dave Kremer en George Deswijzen

Nu de eerste bestellingen binnenkomen, is het zaak een goede productleverancier te hebben. Ik ben tevreden over de producten van het fotolab waar ik op dit moment mee werk, maar dat zit in Duitsland. Dat maakt de communicatie lastig. Ik besloot daarom contact op te nemen met Dave Kremer, directeur van Andi Smart Print Solutions in Maastricht. Een fijne vent, met een informele, inspirerende uitstraling.


Drukwerkspecialist Dave Kremer

Mijn eerste kennismaking met Dave Kremer, van Andi Druk – zoals het toen nog heette, dateert alweer van enkele jaren geleden. Ik had toen het idee om posters met mooie quotes te maken, op een website met inspirerende verhalen van carrièreswitchers.

Pas na afloop van dat eerste overleg, wat me overigens direct al een goed gevoel gaf, ontdekte ik dat hij de directeur van die organisatie was. Nou, nou, dacht ik: een directeur, die alle tijd neemt voor een of andere hobbyist, die graag wat posters wil laten maken? Zoiets had ik nog nooit meegemaakt.

Maar helaas, het project moest onverwacht toch even de ijskast in.

In dezelfde periode waarin ik Dave leerde kennen, kreeg mijn vader namelijk een herseninfarct. Een tijd lang had ik andere dingen aan mijn hoofd. Toen ik begin deze maand echter weer op zoek was naar een goede productleverancier voor mijn creatieve, digitale werk, was Dave natuurlijk de eerste aan wie ik dacht.

En opnieuw stond hij voor me klaar. Deze keer namens BluePrint Visuals, een tak van de organisatie die speciaal is opgericht voor inrichting en interieur.

Sportfotograaf George Deswijzen

Enkele weken eerder had ik ook kennisgemaakt met George Deswijzen, een energieke, sympathieke kerel, die werkt als professioneel sportfotograaf – en nog veel meer. Tijdens die kennismaking kwam ik erachter dat het wielerwereldje in Zuid Limburg wel heel erg klein is; iedereen kent iedereen.

George en Daven kennen elkaar dus ook.

En zo kwam het dat we een afspraak met zijn drietjes maakten. Ik had er zin in, en was erg benieuwd naar de materialen en ideeën.

Prachtige proefdrukken

Toen ik binnenkwam, viel mijn mond open van verbazing. Dave had de avond ervoor wat zitten experimenteren met mijn bestandje. Op tafel lagen schitterende proefdrukken op dibond, acrylglas, foamboard, en natuurlijk, niet te vergeten, mooi dik papier.

Wat volgde was een super inspirerend gesprek. Ik kreeg er spontaan energie van. De mogelijkheden leken bijna eindeloos. Ik was er echt van overtuigd bij de juiste club aan tafel te zitten.

Inspirerende ideeën

Even later kwam ook George binnen. Tussen Dave en George was het natuurlijk meteen ‘ouwe jongens krentenbrood’. Ze haalden leuke anekdotes op, en kwamen ondertussen van het ene idee op het andere.

Dave stelde bijvoorbeeld voor om contact op te nemen met het Shimano Experience Center, om daar een paar grote doeken neer te zetten. Gewoon, ter inspiratie. Als een soort reclame. Hij kent er wat mensen, waaronder Danny Nelissen (ex-profwielrenner en tegenwoordig wieleranalist op televisie), dus dat ging wel lukken.

George kwam met het idee om topsporters digitale schilderijen te laten signeren, en daar een Limited Edition van te maken. Hij zou die middag toch nog aan tafel zitten met Anna van der Breggen (wereldkampioene wielrennen), dus dan kon hij meteen wat laten zien.

Ik was verbaasd over de netwerken die deze jongens hebben; krijg het gevoel dat er veel moois staat te gebeuren. En dat geeft vertrouwen.

Nu de foto’s nog

Zonder foto’s gaat het echter niet lukken. Daarom ga ik snel een keer met George aan tafel, om door zijn werk van de afgelopen jaren te bladeren, en te kijken welke foto’s we kunnen gebruiken.

Wordt vervolgd dus.

Plaats een reactie